KVVA dichter bij degradatie

11 april 2012 om 00:00 Sport

ZEIST - Voor KVVA is degradatie naar de vijfde klasse weer een stap dichterbij gekomen na de nederlaag zondag tegen Zeist. De cijfers (3-0) waarmee de Amersfoorters dit keer aan het kortste eind trokken, waren minder hoog dan in voorgaande weken.

De spoeling wordt voor trainer John Tuithof steeds dunner. Opnieuw waren enkele basisspelers afgehaakt en moest de oefenmeester zelfs twee B junioren meenemen om over genoeg reservespelers te kunnen beschikken. De twee jeugdvoetballers, Pim Beekwilder en Daan Chomyszyn, kwamen na rust in actie en stelden hun trainer niet teleur.

Na een minuut of twintig opende Zeist uit een vrije trap de score: 1-0. KVVA kon daar alleen enkele kansen tegenover stellen. De beste scoringsmogelijkheid was voor Melvin Cox maar hij scoorde niet.

In de tweede helft verzuimde ook Henk Baum te scoren. De spits kreeg twee kansen. Ook Cox en Beekwilder hadden de gelijkmaker op hun schoenen maar ook dat tweetal scoorde niet. In de slotfase vielen nog wel twee doelpunten waarvan de laatste een eigen doelpunt van Sander Schut was. Die treffer bleek het honderdste tegendoelpunt voor KVVA in deze competitie te zijn.