Mogelijke asbestbesmetting op zolders 63 woningen

23 maart 2012 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De zolders van 63 huurwoningen in de Amersfoortse wijk Soesterkwartier zijn mogelijk besmet door asbest. Dat heeft woningcorporatie Portaal vrijdagavond bekendgemaakt. De huurders van de woningen zijn vrijdagmiddag door medewerkers van Portaal persoonlijk op de hoogte gebracht. Zij hebben het dringende advies gekregen hun zolder voorlopig niet te betreden.

Portaal meldde vrijdag dat tijdens recent onderzoek in enkele woningen asbestsporen waren aangetroffen bij de cv-ketel op zolder. De bron daarvan is een asbesthoudend hitteschild bij de installatie. De uitslag van dat onderzoek kreeg de woningcorporatie vrijdag. De 63 mogelijk door asbest besmette woningen bevinden zich aan de Goudsbloemstraat 4 t/m 28 (alleen even nummers), Primulastraat 7 t/m 61 en de Seringstraat 5 t/m 43 (beide alleen oneven nummers).

In een persverklaring laat Portaal weten nog geen aanwijzingen te hebben dat er op de zolders sprake is van asbestvezels in de lucht. ,,Om dat zeker te weten, heeft het door ons ingeschakelde onafhankelijke onderzoeksbureau ons geadviseerd om bij drie woningen luchtmetingen te doen. Die zijn vrijdagavond uitgevoerd. Deze steekproef is volgens het bureau representatief voor de luchtkwaliteit in alle woningen. Verder gaan we bij alle 63 woningen op maandag 26 maart zogeheten kleefmonsters op de zolder nemen. Zodat we met zekerheid kunnen zeggen hoe de situatie voor elke woning is. Zodra alle onderzoeksuitslagen binnen zijn, gaan wij de bewoners informeren over het vervolg.''

De meeste bewoners van de 63 woningen zijn vrijdagmiddag door medewerkers van Portaal geïnformeerd en alle bewoners hebben een brief gekregen. Bewoners die alsnog met vragen zitten of niet thuis waren toen de brief werd bezorgd, kunnen rechtstreeks met een opzichter van Portaal bellen, ook in het weekend. Op www.portaal.nl/asbesteemland.aspx kunnen huurders informatie vinden over asbest en gezondheidsrisico's.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie