Hoogland slaat laat toe

28 maart 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Wat niemand van de aanwezigen bij het duel Hoogland - DEM zondag nog voor mogelijk had gehouden, gebeurde toch. In de slotseconden kreeg de thuisclub onverwacht een strafschop en die kans liet specialist Dave Dekker niet onbenut. Daardoor eindigde het duel op sportpark Langenoord in een 2-1 overwinning voor Hoogland.

Een belangrijke driepunter voor de Hooglanders die na de eerste ontmoeting met de titelkandidaat eerder dit seizoen ook als winnaar (met dezelfde cijfers) van het veld waren gestapt. In de eerste helft kregen de toeschouwers weinig hoogtepunten te zien. Een van de noemenswaardige wapenfeiten in de eerste 45 minuten was het openingsdoelpunt. In de 36e minuut gaf Dick Kreijne met een geweldig schot DEM doelman Mike van Vliet het nakijken: 1-0.

Vijf minuten na rust was de gelijkmaker al een feit. Roel Pitstra verraste Hoogland doelman Sebastiaan Bruins met een schuiver in de hoek: 1-1. Met die stand leek de wedstrijd te eindigen maar daar nam Hoogland geen genoegen mee. In de extra tijd profiteerde Gokhan Turksoy van een slordigheid in de defensie van DEM. De invaller liep alleen op Van Vliet af die de Hooglander even uit balans bracht. Een rode kaart voor de sluitpost en een strafschop op de valreep was het gevolg.