Hooglanderveen heeft met KVVA geen medelijden

28 maart 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Hooglanderveen is zondag als duidelijke winnaar tevoorschijn gekomen in de stadsderby tegen KVVA. De 6-0 eindstand had met gemak nog hoger kunnen uitvallen als de Hooglanderveners alle kansen hadden benut.

KVVA was geen partij voor de thuisclub die alleen met de score indruk maakte. Het spel van de Hooglanderveners was niet om over naar huis te schrijven. Na een minuut of tien nam Thom Wolthuis de openingstreffer voor zijn rekening: 1-0. Voor rust wist de thuisploeg de bal nog twee keer achter KVVA doelman Demian Dorrestein te werken. De schutters waren Nick Kreijne (2-0) en Johan Veld (3-0).

Meteen na de pauze kreeg KVVA de enige kans in de lokale ontmoeting. Henk Baum treuzelde echter te lang om de eer voor de bezoekers te kunnen redden. Drie Hooglanderveense doelpunten volgden nog. Said Shalizi (2) en Wolthuis bepaalden de eindstand op 6-0.