Nieuwe kademuren West- en Weverssingel gereed

22 maart 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Een nieuwe waterspuwer bekroont de opgeknapte kademuren van de West- en Weversingel. Zaterdag 24 maart is het werk aan de muren klaar. Wethouder Menno Tigelaar onthult de waterspuwer dan in aanwezigheid van bewoners van de West- en Weverssingel, leden van de klankbordgroep voor de kademuren en de aannemer.

De waterspuwer is een kunstwerk van de Amersfoortse beeldhouwer Ton Mooy. De waterspuwer spuwt het overtollige regenwater van de weg in de singel. De onthulling van de waterspuwer vindt vanaf het water plaats, vanuit een boot van de Waterlijn.

Als afronding van de werkzaamheden zijn deze week nieuwe bomen langs de kade geplaatst. Bewoners van West- en Weverssingel hebben begin 2011 uit twee mogelijkheden de linde gekozen als nieuwe boomsoort voor dit deel van de singel.

Van de kastanjes die er eerst stonden, leed het overgrote deel aan de kastanjebloedingsziekte. De gemeente wilde daarom een andere boomsoort terugplaatsen. Als er in de toekomst langs andere delen tussen de West- en Weverssingel kastanjes weg moeten, komen daar ook lindebomen voor in de plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie