Symbolische opening watertappunt Hellestraat

22 maart 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ter gelegenheid van Wereldwaterdag werd donderdagochtend op de Hellestraat bij de fontein het eerste watertappunt van Amersfoort officieel geopend. Wethouder van 't Erve verrichtte de opening samen met zijn dochter en roept iedereen op voortaan 'Amersfoortsch Craenwater te drinken. Hij noemde het 'hilarisch' dat er tijdens de opening geen water uit het watertappunt kwam omdat er een storing in de waterdruk zat. Inmiddels is die storing weer verholpen

In 14 steden in Nederland werden donderdag tappunten geopend. De bedoeling is door het gebruik van een kraanwatertappunt leidt tot een vermindering van het gebruik van voorverpakt bronwater. Met het geld dat zo wordt bespaard kan de gemeente een Jointhepipe.org kraanwatertappunt plaatsen op een druk bezochte, openbare plek. De opening van het tappunt op Wereldwaterdag is ook bedoeld om aandacht te schenken aan drinkwaterprojecten in de derde wereld. Het watertappunt is maatschappelijk initiatief van @jointhepipe .

De gemeenten willen door het plaatsen van een kraanwater tappunt mensen stimuleren om voortaan kraanwater te drinken. Dit omdat de productie en het transport van voorverpakt bronwater tot wel duizend maal meer belastend is voor het milieu. Bewoners van deze plaatsen waar een tappunt is geopend kunnen ook bijdragen aan stichting Jointhepipe.org door het aanschaffen van een kraanwater flesjes via de website www.jointhepipe.org of bij de verkooppunten in hun gemeente, of een donatie voor een waterproject doen. Bedrijven die het goede voorbeeld van deze gemeenten willen volgen, kunnen voor de aanschaf van een eigen tappunt in hun bedrijf contact opnemen met stichting Jointhepipe.org.

Via twitter riep wethouder Van 't Erve PvdA-raadslid Smits Alvarez op om de aanleg van het waterpunt te laten financieren door de gemeenteraad. ,,Het tappunt @jointhepipe kost 2500 euro. Als alle raads- en collegeleden meedoen is dat € 55,56 per persoon. Neem jij het initiatief vanuit de raad?'' Het PvdA-raadslid schoof de verantwoordelijkheid door naar de grote pleitbezorger van dit initiatief, GroenLinks raadslid Sieta Koet, maar gaf ook aan die 55,56 euro geen probleem te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie