Parkeergarage Koestraat

15 februari 2012 om 00:00 Cultuur

BINNENSTAD - Van 18 mei tot en met 13 juli doet Amersfoort mee aan de internationale Fotobiënnale GRID met een eigen festival: Amersfoort Fotostad. Met tentoonstellingen door de stad en haar wijken, op bijzondere binnen én buitenlocaties. Wekelijks krijgen de lezers een inkijkje één van de exposities, workshops of lezingen. Deze week: de ‘garage’-expositie van FotoKring Eemland.

FotoKring Eemland heeft zich het afgelopen jaar gericht op het fotograferen van ‘Amersfoort Evenementenstad’ en exposeert het resultaat ervan tijdens Amersfoort Fotostad. Op een onverwachte plek in de stad, Parkeergarage Koestraat, ziet de voorbijganger plots levensgrote foto’s. Foto’s van evenementen die de afgelopen tijd in Amersfoort plaatsvonden zoals Amersfoort Jazzfestival, het Latijns Amerikaans dans- en muziekfestival Dias Latinos en multi-arts festival Spoffin.

Cees Wouda, fotograaf en organisator van de garage- expositie: ,,De expositie is bedoeld als smaakmaker voor Amersfoort Fotostad. Op een bijzondere plek - op de glaswanden bij de entree van de parkeergarage bij het Haagplein - waar veel mensen langskomen vanuit de binnenstad.”

Amersfoort Fotostad is een initiatief van Stichting Kunst in Amersfoort. De expositie komt tot stand in samenwerking met Parkeerservice Amersfoort.

u Kijk voor het volledige programma op www.033fotostad.com of volg op twitter: @033fotostad.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie