Lekker begint bij De Jong

15 februari 2012 om 00:00 Ondernemend

AMERSFOORT - De moorkopauto’s van De Jong zijn een bekend beeld in Amersfoort en omstreken. Iedere dag rijden de twee moorkoppen rond om de bestellingen van particulieren en ondernemingen af te leveren. Een jubileumjaar vraagt om een feestje en dat gaat dan ook zeker gebeuren. ,,Na de zomervakantie organiseren we een open huis”, vertelt Wim de Jong. ,,Daar kan iedereen ons aan het werk zien en natuurlijk onze heerlijkheden proeven.”

De specialisten van De Jong zijn sterk in banket. Van lekker zoet tot heerlijk hartig, van de beroemde hazelnootpunt tot het in heel Amersfoort vermaarde Poestabroodje. Iedere dag opnieuw zorgt het team van vijf deskundige banketbakkers ervoor dat de vitrines ‘s ochtends vol verse heerlijkheden liggen. In 2012 viert Banketbakkerij De Jong haar vijftigjarig jubileum. Bakten Jan en Jo nog in een kleine bakkerij, zoon Wim en schoondochter Tera zwaaien de scepter over een moderne bakkerij die zes keer zo groot is..

De Jong is lid van Heerlijk & Heerlijk, het gilde van de Betere Banketbakkers. De tweehonderd bij dit gilde aangesloten banketbakkers zijn het neusje van de zalm binnen banketland. Wim de Jong: ,,Binnen dit gilde verplicht je je om uitsluitend met de beste grondstoffen te werken en dagverse producten te gebruiken. De gildebakkers hebben veel contact met elkaar, we bedenken samen graag de heerlijkste dingen voor onze klanten. Heerlijk & Heerlijk staat voor kwaliteit, om die kwaliteit te waarborgen worden de producten van de leden regelmatig gecontroleerd. “

Gebakjes en taarten, daar zijn ze goed in bij De Jong. ,,We hebben een groot assortiment, dat bovendien wisselt met de seizoenen en met de jaarlijkse festiviteiten, zo hebben we met rond de Pasen natuurlijk paastaarten en eigengemaakte paaseitjes en zomers gebruiken we veel vers fruit.” Trots is De Jong onder meer op zijn klassiekers zoals de appelsloffen en de Romia’s koekjes met amandelen.

,,Wat ook heel dankbaar werk is, zijn de bruidstaarten”, vertelt De Jong. ,,Aan zo’n taart werken we vaak met het hele team en als het bruidspaar dan precies die taart krijgt zoals ze zich hadden voorgesteld, kijk, dan zijn we met z’n allen gewoon heel blij.”

Alle taarten, gebak maar ook de hartige specialiteiten zijn via internet te bestellen en kunnen naar keuze worden afgehaald of gebracht worden. Banketbakkerij De Jong geeft bovendien iedere week een overheerlijke slagroomtaart aan de winnaar van de wekelijkse prijspuzzel in de Stad Amersfoort.

Banketbakkerij de Jong

Utrechtseweg 53, Amersfoort

033-4616730

en

Arnhemseweg 123, Amersfoort

033-4654766

www.dejong.banket.nl

dejong@banket.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie