PVV neemt zwartboek asbest in ontvangst

29 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Margreeth Brouwer en Joke Tarhan van bewonerscommissie Jericho-Jeruzalem hebben vrijdag in Den Haag een zwartboek overhandigd aan PVV-kamerlid Eric Lucassen. In dit zwartboek wordt de jarenlange strijd beschreven tussen bewoners van het wijkje en woningcorporatie De Alliantie.

Volgens de bewoners was de Alliantie jarenlang op de hoogte van de gevaarlijke asbest op de daken in de wijk Jeruzalem, maar werd dit verzwegen. De uiteindelijke sanering die volgde verliep volgens hen bovendien verre van vlekkeloos. Er zouden fouten zijn gemaakt, de communicatie naar de bewoners bleef gebrekkig en er zouden gevaarlijke situaties voor de bewoners zijn ontstaan.

Lucassen riep hierover eerder al Piet Hein Donner, de toenmalige minister van binnenlandse zaken, naar de Tweede Kamer. ,,De gang van zaken in de wijk Jeruzalem vraagt om actie van de regering. Regels werden overtreden en het welzijn van de bewoners is door de corporatie genegeerd.''

Volgens Lucassen heeft de bewonerscommissie geweldig werk gedaan. ,,Hun ervaringen kunnen vele andere bewoners helpen'', aldus het Kamerlid, dat heeft toegezegd de betrokken ministers om een reactie op het zwartboek te zullen vragen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie