Hoogland verspeelt voorsprong

1 februari 2012 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - Eersteklasser Hoogland is zondag heel dicht bij de winst op De Dijk geweest. Pas in de slotfase moesten de Hooglanders een 0-1 voorsprong uit handen geven en daar baalden zij flink van.

In de eerste helft waren de hoogtepunten schaars. Beide partijen probeerden tevergeefs met afstandsschoten tot succes te komen. Na rust kwam er meer leven in de brouwerij. Franklin Harmsen, de gevaarlijke Hoogland aanvaller, kon binnen de beruchte lijnen alleen met een overtreding worden gestopt. De scheidsrechter restte niets anders dan de bezoekers een strafschop te geven. Dave Dekker stuurde de doelman van De Dijk de verkeerde kant op: 0-1.

Met nog een minuut of twintig te spelen leek Hoogland op de winst af te stevenen. De thuisclub wilde echter perse winnen en drong stevig aan. In de 83e minuut kreeg Erwin Hermsen de bal niet goed weg waardoor een tegenstander alleen op doelman Sebastiaan Bruins kon afgaan: 1-1. In de slotseconden had Ruud Vos nog de winnende treffer op zijn schoen. De bal ging echter rakelings langs het doel van De Dijk.