Amsvorde kansloos

1 februari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Amsvorde is een maatje te klein voor Vriendenschaar gebleken. Ook in de tweede confrontatie met de ploeg uit Culemborg was voor de Amersfoorters geen eer te behalen. Na het 5-2 verlies eerder dit seizoen volgde zondag een nederlaag met nog groter verschil: 0-5.

,,Voor mij is Vriendenschaar de te kloppen ploeg en kampioenskandidaat nummer één, " zo reageerde Amsvorde trainer Bert de Vries na de afgang van zijn formatie op eigen veld. Vanaf de eerste minuut werd de thuisploeg door de bezoekers onder druk gezet. Drie doelpunten in de eerste 45 minuten waren het gevolg: 0-3.

Om de schade verder te beperken, reorganiseerde De Vries zijn defensie voor de tweede helft. ,,Maar ook dat zette weinig zoden aan de dijk, " constateerde de oefenmeester die Amsvorde na dit seizoen verlaat. In het laatste kwartier bepaalden de gasten met twee doelpunten de eindstand op 0-5.