Tweede helft HVC fataal

1 februari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Een slechte tweede helft heeft HVC de winst gekost in het duel tegen BFC, de ploeg van de Amersfoortse trainer Marino Osimani. Na een gelijkopgaande eerste helft die geen doelpunten te zien gaf, moest HVC na rust capituleren: 0-5.

Zonder spits Geoff de Lange moest HVC de zware klus tegen het hoog geklasseerde BFC zien te klaren. In de eerste helft bood de thuisclub de ploeg uit Bussum goed partij. De kansen waren op sportpark Zielhorst schaars. De bezoekers kregen vijf minuten voor het rustsignaal de beste scoringsmogelijkheid. HVC doelman Paul Fokkens hield zijn ploeg met een prima redding in de race.

Na de pauze was het met de tegenstand van HVC snel gebeurd. De doelpunten vielen als rijpe appelen uit de boom. Fokkens moest vijf keer de bal uit het net halen, één keer na een door BFC benutte strafschop. De penalty was door Mark van Wijngaarde veroorzaakt. Na de 0-2 kreeg een BFC speler nog de rode kaart te zien wegens natrappen. HVC wist van dat voordeel niet te profiteren.