Antiquariaat ‘t Ezelsoor jubileert

25 januari 2012 om 00:00 Ondernemend

Voor boekenliefhebbers is de winkel van Rutgers een plek waar het goed toeven is. Na een geleidelijke verbouwing huisvest ‘ t Ezelsoor nu tegen de 60.000 titels en zo veel tweedehands boeken onder één dak vind je nergens in de stad. ,,Wij zijn een algemeen antiquariaat met een lichte specialisatie op kunst en geschiedenis. Maar eigenlijk hebben we alles, van kinderboeken tot literatuur en ook een behoorlijke collectie thrillers en SF. Kwaliteit vind ik daarbij belangrijk. Wat de kinderboeken betreft, komen hier vaak leraren om de schoolbibliotheek aan te vullen. Hier kunnen ze met hun budget toch weer heel wat meer boeken aanschaffen dan wanneer ze tegen nieuwprijs gaan winkelen.”

BINNENSTAD - 2012 is een feestelijk jaar voor ‘ t Ezelsoor. Dit jaar bestaat de tweedehands boekwinkel dertig jaar. Liefhebbers van boeken, stripboeken, klassieke cd’s en bordspellen kunnen hun hart ophalen in de winkel van Wijnand Rutgers.

Op de benedenverdieping bevinden zich de meest uiteenlopende categorieën boeken en op de bovenste etage is de zogenaamde koopjeszolder. Een deel van de boeken op die verdieping gaan daar weg voor 1 euro per stuk. ,,Daar zitten nog hele leuke boeken tussen”, vertelt Rutgers. ,,Het zijn boeken waar we veel van in voorraad hebben of die licht beschadigd zijn. Wekelijks wordt het daar weer aangevuld met nieuwe koopjes.”

Stripboeken wil Rutgers graag nog even apart noemen. ,, Het assortiment stripboeken groeit zienderogen en eigenlijk zijn wij de enige boekenwinkel in Amersfoort die nog een uitgebreide sortering strips heeft. In de reguliere boekhandel zie je dat het aanbod stripboeken alleen maar minder wordt. Naast de strips heb ik ook nog een grote voorraad Engelse pockets.”

Naast boeken, tref je hier verder klassieke cd’s , een mooie collectie dvd’s en een groeiend aantal tweedehands bordspellen. ,,Gezelligheid wordt steeds meer gekoesterd”, aldus Rutgers. ,,En dus vinden de bordspellen hier gretig aftrek. Het zijn overigens niet alleen tweedehands exemplaren, maar vaak ook restantpartijen van bekende spellen uitgeverijen als 999 games. Ik heb hier bijvoorbeeld een flink aantal verschillende uitbreidingen van de kolonisten van Catan, nieuw en goedkoop.”

Rutgers altijd geïnteresseerd in de inkoop van goede boeken, klassieke cd’s, dvd’s, strips en spellen voor zijn winkel.

‘t Ezelsoor

Achter de Arnhemse Poortwal 21

3811 LX Amersfoort

033 - 4621250

info@ezelsoor.com

www.ezelsoor.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie