VVZA al snel kansloos

25 januari 2012 om 00:00 Sport

HOOFDDORP - Binnen een half uur speelde VVZA zondag tegen Hoofddorp al een kansloze wedstrijd. De 3-0 achterstand die de Amersfoorters al snel opliepen, konden zij in de resterende minuten niet meer goedmaken. Verder dan doelpunten van Michael Ouwerkerk en Marcel Pietersen kwam de hekkensluiter in de tweede klasse B niet.

Met een bijna fitte selectie was trainer Piet Rigter vol vertrouwen naar Hoofddorp afgereisd. Al snel ging het echter fout in de verdediging van VVZA. Drie doelpunten, in de 10e, 16e en 26e minuut, waren het gevolg. De derde treffer was een ongelukkig moment van Jeffrey van Westerlaak die de bal verkeerd raakte en zijn eigen doelman passeerde.

Nog voor rust zagen de bezoekers wel kans de achterstand te verkleinen. Ouwerkerk werd door Sebastiaan Verhoeve de diepte ingestuurd en rondde de aanval succesvol af: 3-1.

In de tweede helft kreeg VVZA een strafschop na een overtreding op Freek Rubrech. Vanaf elf meter faalde Pietersen niet: 3-2. Met nog een half uur op de klokken hadden de gasten nog de kans een beter resultaat te boeken. Zij lieten twee scoringsmogelijkheden echter onbenut waardoor de nederlaag een feit was.