KVVA kansloos

25 januari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De tweede ontmoeting met Zuidoost United is voor KVVA een stuk minder goed afgelopen dan de eerste confrontatie destijds in Amsterdam. Toen openden de Amersfoorters de competitie met een eclatante overwinning (3-8) op Zuidoost United.

De return leverde zondag een teleurstellend resultaat op voor trainer John Tuithof en de zijnen. Met duidelijk verschil (2-6) revancheerden de Amsterdammers zich op de KVVA'ers die binnen twintig minuten al tegen een bijna onoverbrugbare 0-3 achterstand aankeken.

In de tweede helft mocht de thuisclub nog even op een goed resultaat hopen toen, verrassend genoeg, doelman Demian Dorrestein met een verre uittrap de achterstand verkleinde. Zijn collega werd door de sterke wind verrast en zag de bal over zich heen stuiteren: 1-3.

Na die treffer ging het echter weer fout in de defensie van KVVA. Nog drie keer moest Dorrestein de bal uit het net halen. De thuisclub scoorde tussendoor nog één keer: 2-6.