Hoogland pakt winst op valreep

25 januari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Dick Kreijne was zondag op sportpark Langenoord de meest gevierde speler van Hoogland. Terwijl iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, sloeg de verdediger op de valreep van het thuisduel tegen De Kennemers genadeloos toe. Met een kopbal in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd bezorgde Kreijne zijn ploeg de overigens verdiende overwinning: 2-1.

De sterke wind en het niet al te beste hoofdveld van Hoogland maakte een goede wedstrijd onmogelijk. Beide partijen hadden grote moeite met de weersomstandigheden die meteen na de wedstrijd door regen nog slechter werden.

In de eerste helft stond het houtwerk twee keer een doelpunt van Hoogland in de weg. Franklin Harmsen en Tijmen van Middelaar hadden geen geluk in de afwerking. Na rust leek de wedstrijd op een 0-0 eindstand af te stevenen en daar was het publiek niet blij mee. Verrassend genoeg opende De Kennemers in de 68e minuut de score. Invaller Mohamed Emrane kon Hoogland doelman Sebastiaan Bruins ongehinderd onder vuur nemen: 0-1.

Vier minuten later viel al de gelijkmaker. Luuk Voorburg, ook een invaller, kreeg ook alle ruimte om doelman Monne van Egmond met een schot te verrassen: 1-1.