Nieuwland haalt gewenst niveau niet

25 januari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Alleen als de voetballers van Nieuwland het door trainer Henk van Zoeren gewenste niveau hadden gehaald, was de wedstrijd tegen Geinoord Nieuwegein misschien anders geeindigd dan de 2-4 die zaterdag na 90 minuten op het scorebord stond.

De start van de Amersfoorters was nog acceptabel. Al na vijf minuten was het eerste doelpunt een feit. Op aangeven van Hossein Mezbanali kon Johan Gelderblom de bal in de korte hoek van het Nieuwegeinse doel deponeren: 1-0.

Lang kon de thuisclub niet van die voorsprong genieten. Drie minuten na de openingstreffer wees de scheidsrechter naar de elfmeterstip na een handsbal van een Nieuwland verdediger. Met de omstreden strafschop hadden de bezoekers geen moeite: 1-1.

Die tegenvaller voor de thuisclub bleef niet zonder gevolgen. Geinoord nam nog voor rust de leiding (1-2) en gaf de voorsprong niet meer uit handen. In de tweede helft volgden nog drie doelpunten, twee voor de bezoekers en één voor Nieuwland. Virginio Damo bepaalde de eindstand op 2-4.