De Posthoorn laat geklopt

25 januari 2012 om 00:00 Sport

WEESP - Aan een snel doelpunt heeft De Posthoorn zaterdag niet genoeg gehad om FC Weesp de baas te blijven. De thuisploeg slaagde er zelfs met een man minder in de 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.

In de elfde minuut mocht Wim Schievelt een strafschop nemen nadat Jeffrey Kaspers door een tegenstander was gevloerd. Vanaf elf meter faalde de aanvoerder niet: 0-1. Een mooie start voor de Amersfoorters die daarna verzuimden door te drukken.

Door een rode kaart voor de FC Weesp doelman die de doorgebroken Maickey Smeele onderuithaalde, kwam De Posthoorn in de eerste helft ook nog met een man meer op het veld te staan. Dat zette echter geen zoden aan de dijk. De bezoekers kregen het zelfs moeilijker en moesten vlak na rust al de gelijkmaker incasseren: 1-1.

Tot de 83e minuut bleef die stand op het scorebord staan omdat De Posthoorn weigerde de kansen te benutten. Daarvoor kregen de gasten in de slotfase de rekening gepresenteerd: 2-1.