Cobu Boys verrast met winst

25 januari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop heeft Cobu Boys meteen voor een verrassend resultaat gezorgd. De Amersfoorters bleven op eigen veld kampioenskandidaat 't Vliegdorp met 3-2 de baas.

De nummer twee op de ranglijst van de derde klasse C had zaterdag waarschijnlijk niet op zoveel tegenstand van Cobu Boys gerekend. Al na een minuut of tien nam de thuisclub de leiding. Apos Dogan haalde vanaf een meter of twintig doeltreffend uit: 1-0. Daarmee was het leed voor de Soesterbergers nog niet voorbij. Halverwege de eerste helft onderschepte Tom Kouwenberg de bal en kon hij de tweede treffer voor Cobu Boys laten aantekenen: 2-0. De thuisclub kon die mooie voorsprong tot de rust niet vasthouden. Doelman Sander van Andel moest zich na een vrije trap in tweede instantie gewonnen geven: 2-1.

Met minimaal een punt was Cobu Boys trainer Imam Evre tevreden maar het werden er toch drie. Na de gelijkmaker (2-2) en een schot van de bezoekers op de lat wist Bobby Flohr in de 83e minuut toch nog voor grote vreugde in de Amersfoortse gelederen te zorgen: 3-2.