HVC troeft KVVA af

18 januari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het eerste lokale onderonsje dit seizoen tussen HVC en KVVA heeft zondag een overwinning voor de hekkensluiter in de vierde klasse F opgeleverd. Met gering verschil (2-1) bleef HVC op het eigen sportpark KVVA de baas.

Voor de formatie van trainer Bert Trappel telde zondag maar één ding. Met minder dan drie punten nam de thuisploeg geen genoegen. De start van het inhaalduel was een tegenvaller voor HVC. Al na een minuut of drie verraste Tarek Bakkenes zijn eigen doelman: 0-1.

Maar al snel na dat vroege openingsdoelpunt werd duidelijk dat KVVA een moeilijke middag tegemoet zou gaan. Na een inzet van Redouan Jabli op de kruising en twee mislukte doelpogingen van aanvoerder Mark van Wijngaerde kon de gelijkmaker niet uitblijven. Safa Agyazi was de schutter, na een minuut of twintig: 1-1. Tot de rust hielden beide teams elkaar goed in evenwicht en had KVVA de pech dat een doelpunt van Ruben Hazenberg niet de goedkeuring kreeg van scheidsrechter Waale.

In de tweede helft waren de beste kansen voor HVC. De aanvallers van KVVA konden geen potten meer breken. De beslissende treffer viel in de 56 minuut en kwam op naam van Dustin Abdulkadir: 2-1.

Door de verdiende winst heeft HVC de onderste plaats verlaten. Die positie wordt nu door Zuidoost United ingenomen.