Hoogland geeft winst weg

18 januari 2012 om 00:00 Sport

HOOGLAND - De extra tijd heeft Hoogland zondag in het inhaalduel tegen JOS/Watergraafsmeer twee punten gekost. De lokale eersteklasser moest in de slotfase een voorsprong uit handen geven: 2-2.

Hoogland had ook niet lang van die voorsprong kunnen genieten. Pas in de 87e minuut was de thuisclub aan de leiding gekomen, dankzij Luuk Voorburg. Hij blokkeerde met onverwacht succes een schot van de Amsterdamse doelman waardoor de bal tergend langzaam in het doel rolde: 2-1. Drie minuten eerder was de invaller ook verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Voorburg nam de bal goed aan en haalde vervolgens doeltreffend uit: 1-1.

In de 38e minuut was Hoogland op achterstand gezet. Oscar Kommeren speelde de bal te zacht terug op doelman Sebastiaan Bruins. Daardoor kon een spits van JOS/Watergraafsmeer het leer onderscheppen en de teruglopende Hooglandse sluitpost passeren: 0-1.

Door de remise is Hoogland op de ranglijst van de eerste klasse A naast het Leusdense Roda'46 beland. Beide teams hebben na dertien competitiewedstrijden zeventien punten verzameld, goed voor een plek in de middenmoot van 1A.