De Posthoorn wint inhaalduel

18 januari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Aan het inhaalduel tegen Abcoude heeft De Posthoorn zaterdag drie belangrijke punten overgehouden. Op de Bokkeduinen bleven de Amersfoorters met 1-0 aan de goede kant van de score. Mike Smeele tekende een kwartier voor tijd voor de winnende treffer.

Bepaald gemakkelijk was de winst voor de flink gehavende formatie van trainer Rob Snijders niet tot stand gekomen. Het eveneens incomplete Abcoude gaf zich niet zomaar gewonnen. Na een minuut of acht ontsnapte de thuisclub aan een achterstand toen een kopbal van Praeben Wolffgramm de lat beroerde. Daarna was ook De Posthoorn dichtbij een doelpunt maar ook de defensie van de bezoekers liet zich niet passeren.

In de tweede helft werd al snel duidelijk dat één doelpunt voldoende voor een driepunter was. De gelukkige was De Posthoorn. Scheidsrechter Frank Bogerd negeerde in de 74e minuut het vlagsignaal van de Abcoude grensrechter voor buitenspel waardoor Smeele ongehinderd op doelman Bas Lelieveld kon afgaan: 1-0.