Jaarwisseling in Amersfoort relatief rustig verlopen

1 januari 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De jaarwisseling naar 2012 is in Amersfoort relatief rustig verlopen. Er zijn geen grote incidenten geweest en het aantal meldingen bij politie en brandweer was vergelijkbaar met voorgaande jaren. De brandweer is uitgerukt voor buitenbranden en containerbranden. De politie heeft in Amersfoort tien aanhoudingen verricht. De feesten voor jongeren in Amersfoort Noord, Meridiaan en Schuilenburg zijn goed verlopen.

De brandweer heeft tijdens oudejaarsavond en de nieuwjaarsnacht 36 meldingen gehad. Dit aantal is vergelijkbaar met dat van de vorige jaarwisseling. Het aantal gemelde incidenten bij de politie regio Utrecht was nagenoeg gelijk aan dat van vorig jaar. De politie kreeg van 19.00 uur op 31 december tot 07.00 uur op Nieuwjaarsdag 420 meldingen door, waarvan 65 in Amersfoort, die allemaal konden worden verwerkt door de dienstdoende politiemensen.

In totaal werden 50 aanhoudingen verricht in de regio, waarvan tien in Amersfoort. De aanhoudingen in Amersfoort werden verricht naar aanleiding van onder andere mishandeling, een vechtpartij en vernielingen ten gevolge van vuurwerkgeweld. De kosten voor het herstel van de vernielingen zullen op de daders worden verhaald.

Er zijn op oudejaarsavond/nieuwjaarsnacht drie feesten georganiseerd: het openluchtfeest in Amersfoort Noord, een muziekfeest in Sporthal Schuilenburg en het feest aan de Meridiaan in de Koppel. Alle drie de feesten zijn in goede sfeer verlopen. Het openluchtfeest in Amersfoort Noord kwam laat op gang, pas na 01.00 uur werd het feest druk bezocht. DJ's zorgden voor een aantrekkelijk muziekprogramma. Op het drukste moment waren er circa 350 gasten van voornamelijk 16 tot 20 jaar. Om 03.00 uur werd het feest beëindigd en zijn alle gasten rustig vertrokken. Het feest in Sporthal Schuilenburg werd door zo'n 400 jongeren bezocht. Tot 2.00 uur konden de gasten genieten van een gevarieerd programma. Het feest aan de Meridiaan was met name gericht op jongeren uit de wijk Koppel. In totaal zijn zo'n 55 jongeren uit de wijk op het feest geweest.

Burgemeester Lucas Bolsius bezocht tijdens oud en nieuw diverse plekken in Amersfoort. Om tien uur 's avonds woonde hij de briefing bij van politie en brandweer. ,,Ik ben onder de indruk van de professionaliteit van de hulpdiensten. Je ziet en hoort dat er een flinke voorbereiding is geweest. Ook tijdens de nachtelijke bezoeken op straat zag ik goed gemotiveerde mensen aan het werk."

Bolsius was na twaalf uur kort aanwezig op het feest in Hoogland. ,,Toen ik een kijkje nam kwamen er steeds meer jongeren op de muziek af en begonnen de eersten te dansen. Er hing een ontspannen sfeer. Een zelfde sfeer trof ik aan in de buurt van de Flint waar een groot vreugdevuur brandde. Opvallend is dat burgers de verantwoordelijkheid nemen om het in goede banen te leiden. Eigen initiatief zag ik ook bij het feest in sporthal Schuilenburg waar een zeer gevarieerd programma werd aangeboden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie