WinterWonderWand siert Nieuwe Eemland

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op de middelbare school Het Nieuwe Eemland openden deze week 35 talentvolle leerlingen met knallende (uiteraard alcoholvrije) champagnekurken het WinterWonderWand decor. Achttien houten panelen van ongeveer 1 meter breed en 2,5 meter hoog zijn beschilderd met taferelen die te maken hebben met een winterdecor. Door de strakke dikke contourlijnen, felle kleuren en winterwensen in 'tagvorm' heeft het geheel wat weg van een graffiti 'piece' (kunstwerk).

Tijdens het schoolfeest ontstond het idee om de lange saaie galerij meer kleur te geven. Direct diezelfde week zijn de kunstdocenten aan de slag gegaan. De 35 leerlingen zijn geselecteerd uit de 2e en 3e klassen en mochten digitale ontwerpen insturen. Na schooltijd hebben ze met houtskool meer dan levensgroot de beste ontwerpen opgezet en ingeschilderd. Onder het genot van een muziekje en warme chocolademelk bleven regelmatig andere leerlingen hangen, meedenken en meehelpen.

In drie weken tijd is, mede dankzij de kunstminnende houding van personeel en directie, het project uit de grond gestampt. Door dit project leerden leerlingen elkaar beter kennen en stimuleerden ze elkaar het beste uit zichzelf te halen door samen te werken aan een groter geheel: de immens grote WinterWonderWand af krijgen en presenteren voor de komende feestdagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie