Huub Oosterhuis te gast in De Kamers

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Op woensdag 11 januari om 20.15 uur is priester/dichter Huub Oosterhuis te gast in Theater De Kamers in Amersfoort. Oosterhuis spreekt deze avond over de totstandkoming van het boek '150 psalmen vrij' en leest uit het boek voor. Sopraan Helena Biemond brengt enkele -reeds op muziek gezette- psalmen uit het boek ten gehore. Henri Heuvelmans, vaste pianist van de Amsterdamse Studentenekklesia, begeleidt de zang. Er is een boekentafel en Huub Oosterhuis signeert. Kaarten bestellen kan via www.dekamers.nl.

In 1962 begon Huub Oosterhuis aan de vertaling van de psalmen, eerst samen met de schrijver en dichter Michel van der Plas en de exegeet Pius Drijvers. Hun ideaal: ook in het Nederlands moesten de psalmen poëtisch en zingbaar zijn. De God van de psalmen is in deze vertaling 'vriend voor het leven'. Bijna vijftig jaar na dato is het zover: alle 150 psalmen zijn door Oosterhuis vertaald en verschijnen in een fraai vormgegeven editie. Huub Oosterhuis (1933) schreef talloze dichtbundels, essays en liturgische teksten. Hij is oprichter en directeur van 'De nieuwe liefde, centrum voor debat, bezinning en poëzie' in Amsterdam, dat begin februari 2011 door de Koningin geopend werd.

Locatie: De Kamers, Wezeperberg 1, Amersfoort. Aanvang: 20.15 uur. Toegang: €12,50. Meer informatie en kaarten bestellen via www.dekamers.nl, info@dekamers.nl of 033-2012343.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie