Publiek bepaalt 'Amersfoortse vrijwilliger van 2011'

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ze zijn bekend, de tien vrijwilligers die kans maken op de titel 'Amersfoortse vrijwilliger van 2011'. Ze vielen de jury op vanwege het plezier waarmee ze zich inzetten. In het afgelopen jaar ontvingen ze een 'keitje' vanuit de stichting Ravelijn, als blijk van waardering voor hun inzet. Het publiek bepaalt wie de eretitel krijgt door te stemmen via www.ravelijn.nl.

De vier laatste kanshebbers op de eretitel werden in de afgelopen dagen verrast met een 'keitje'. Een van hen is Pavel Hudecek, die voor vier organisaties vrijwilligerswerk doet. Hij werd aangedragen bij Ravelijn door de stichting Matchpoint, waar hij groepen vrijwilligers en maatschappelijke stagiairs begeleidt. ,,Ik wil vooral iets doen voor mensen in een kwetsbare positie'', zegt Pavel.

Ook Peter van Swieten is zo'n vrijwilliger die niet buiten het vrijwilligerswerk lijkt te kunnen. Met zijn inzet werd afgelopen voorjaar Europa's eerste overdekte Verkeerstuin verwezenlijkt op het terrein van de Wagenwerkplaats. Aan het Winterkwartier, een jaarlijkse speelfestiviteit op dezelfde locatie, werkte Peter dikwijls tot diep in de nacht door. ,,Ik vind het leuk, het ligt me'', verklaart hij.

Cor Holtackers is de drijvende kracht achter de Smaak van de Streek Markt, waar Amersfoorters kunnen zien, proeven en ruiken wat er aan lokaal voedsel beschikbaar is. ,,Dat je zoveel voor elkaar kunt krijgen door met enthousiaste mensen samen te werken, is voor mij echt een eyeopener'', zegt Cor.

Ook Greet Schoonderbeek maakt kans op de eretitel. Via het project Home-Start van Humanitas Eemland ondersteunt zij gezinnen met jonge kinderen in moeilijke omstandigheden. "Soms kan ik wel verdrietig worden van de situaties die ik zie. Maar je aanwezigheid als vrijwilliger kan heel veel betekenen."

'Keien'

Eerder dit jaar werd Piet van de Graef genomineerd, vrijwilliger bij GGz Centraal, Zon & Schild. Met zijn passie voor lekker en gezond eten kreeg hij bewoners en verpleegkundigen aan het koken. José de Bruijn van Ravelijn kreeg een 'keitje' voor haar inzet voor mensen die dreigen te vereenzamen. Ook Daniëlle Schoonderbeek maakt kans op de titel, zij geeft via de stichting Technika10 een cursus website maken aan jonge meisjes.

Allround vrijwilliger Linda ten Hove werd genomineerd voor haar inzet en betrokkenheid bij Holland Opera. Ook vrijwilliger Anya Wiersma viel de jury op, zij richtte de stichting Keiroze op, die van de tweede Roze Zaterdag in Amersfoort een succes maakte. Tenslotte werd Henk Kreijne genomineerd. Hij helpt elk jaar een tandemtocht organiseren voor mensen met een visuele beperking. Door aandacht te vestigen op deze 'keien' van vrijwilligers wil Ravelijn laten zien hoeveel plezier je kunt hebben in het vrijwilligerswerk.

Stemmen op een van deze vrijwilligers? Dat kan via www.ravelijn.nl. Op dinsdagavond 10 januari 2012 wordt de 'Amersfoortse vrijwilliger van 2011' bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van Ravelijn in de Oude Viltfabriek, Arnhemseweg 47.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie