Ingezonden: Afgesloten fietsroutes

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

Twee hoofdfietsroutes in Amersfoort zijn momenteel afgesloten en dat lijkt lang te gaan duren.

Ten eerste de Oude Lageweg die de hoofdverbinding vormt van en naar Hoevelaken. Er is een omleidingsroute, die vele spotlichten omvat en al met al een kleine tien minuten vergt. De afsluiting gaat volgens de gemeenteberichten minstens een half jaar duren.

Sinds kort is ook de Dorresteinseweg afgesloten, het fietspad langs de Ponlijn. Dit gaat in fasen ook heel lang duren. Beide routes worden intensief gebruikt o.a. door scholieren. Fietsers ondervinden veel hinder van de afsluitingen. De reden is in beide gevallen de verbreding van de bovenliggende snelwegen. Bouwprojecten verlopen nu eenmaal gemakkelijker zonder kruisend fietsverkeer. Je kunt je afvragen of de gemeente de goede afwegingen heeft gemaakt om RWS tegemoet te komen ten koste van de lokale fietsers. Op diverse plaatsen rondom Amersfoort wordt ook gewerkt aan snelwegverbreding o.a. in Maarn, Maarsbergen en Scherpenzeel.

Opvallend is dat in al deze situaties tijdens de werkzaamheden de fietsverbindingen in stand blijven. Waarom dan niet in Amersfoort voor de hoofdfietsroutes? De gemeente zegt het fietsen te willen bevorderen, maar zwicht opvallend gemakkelijk. Gaarne consequent beleid en actie om de fietsroutes zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken.

Henk van Rooijen

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie