CDA wil sportbuurtcoach in Amersfoortse wijken

18 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het CDA wil dat iedere Amersfoortse wijk een eigen sportbuurtcoach krijgt. De coach, betaald uit extra gelden van het rijk, moet volgens raadslid Wim van Bekkum jong en oud in een buurt stimuleren om meer te gaan bewegen.

Het CDA, Lijst Schulten en de VVD willen dat het college een aanvraag indient voor extra geld bij het ministerie van Volksgezondheid, dat zo'n 70 miljoen beschikbaar stelt voor bewegen in de wijk. Minister Schippers van Volksgezondheid wil dat buurtbewoners meer gaan bewegen om zo een gezondere leefstijl te stimuleren.

CDA-raadslid Van Bekkum ziet Amersfoort graag als een van de steden waar een deel van het rijksgeld naar toe kan. ,,Aangezien we in Amersfoort ook op het gebied van sport moeten bezuinigen, vind ik dit als alternatief voor meer bewegen, een prima idee, ook omdat uit allerlei onderzoeken blijkt dat sporten een bijdrage levert in de strijd tegen de welvaartziektes als diabetes en overgewicht.''

Het ministerie wil in totaal 1900 extra buurtcoaches aan het werk zien in de Nederlandse buurten. Gemeenten die sportinitiatieven in buurten willen financieren, kunnen een aanvraag indienen. Ook sportclubs en scholen kunnen meedingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie