Nieuwland verrast koploper

29 februari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De vier weken gedwongen rustperiode heeft de voetballers van tweedeklasser Nieuwland goed gedaan. De Amersfoorters bleven zaterdag op sportpark Nieuwland koploper Valleivogels met 3-2 de baas.

Op die verrassende winst was niets af te dingen. Vanaf de eerste minuut werden de Scherpenzelers tot verdedigen gedwongen en waren zij alleen met counters gevaarlijk. Een van die uitvallen leverde in de 34e minuut wel de openingstreffer op. De schutter was Erik van Eem die blij mocht zijn dat scheidsrechter Geuze het doelpunt wegens buitenspel niet afkeurde: 0-1.

Op slag van rust antwoordde Nieuwland. Valleivogels doelman Wilbert Pastoor had nog wel een antwoord op het schot van Johan Gelderblom maar in de rebound werd hij toch door Nordin Karaz gepasseerd: 1-1.

Na rust ging Nieuwland steeds beter spelen. Twee fraaie doelpunten, gescoord door Hossein Mezbanali (2-1) en Virginio Damo (3-1), waren de beloning voor het prima spel van de thuisclub. Daarna stond het houtwerk meer doelpunten voor beide teams in de weg. In de slotfase bepaalde Peter van Prattenburg de eindstand op 3-2.