VVZA mist teveel kansen

29 februari 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - VVZA heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen mede-degradatiekandidaat ZSGO/WMS een onnodige nederlaag geleden. Na 90 minuten vermeldde het scorebord op sportpark Emiclaer een 1-3 eindstand maar voor hetzelfde geld had daar 8-3 gestaan.

Het was, volgens VVZA trainer Piet Rigter, onvoorstelbaar dat de Amersfoorters slechts één keer tot scoren kwamen. De thuisploeg kreeg legio kansen maar alleen Marcel Pietersen vond in de 65e minuut het net van de tegenpartij. Toen was de stand al 0-3 en de wedstrijd in feite beslist.

Zonder de geschorste Sebastiaan Verhoeve kende VVZA een slechte start van de zespuntenwedstrijd. Binnen een kwartier keek de ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Een kwartier na rust volgde nummer drie: 0-3. Binnen vier minuten antwoordde Pietersen maar verder kwamen de VVZA'ers niet.