Quick geeft winst uit handen

29 februari 2012 om 00:00 Sport

NEDERHORST DEN BERG - Met een punt (1-1) keerden de Quick'ers zondag terug van een bezoek aan Nederhorst. Op vreemde bodem slaagden de Amersfoorters er niet in een 0-1 voorsprong vast te houden. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker en dat was een tegenvaller voor de bezoekers.

Op het moeilijk bespeelbare veld van Nederhorst was goed voetbal onmogelijk, ondervond ook Quick. Alleen met lange ballen kon de thuisclub goed bestreden worden. Na enkele schoten die niets opleverden, was het in de 33e minuut wel raak. Uit een hoekschop zag Mark Pot met een kopbal kans de score te openen: 0-1.

In de tweede helft verzuimde Quick de voorsprong te vergroten. Kansen om dat te realiseren, kregen de gasten wel maar zij wisten het net van de thuisclub niet meer te vinden. Daarvoor kreeg Quick in de slotfase de rekening gepresenteerd: 1-1.