Fietscontrole bij MAVO Muurhuizen

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

LIENDERT - Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert op maandag 19 december een fietscontrole bij MAVO Muurhuizen. Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Hans Buijtelaar zijn tussen negen en tien uur daarbij aanwezig zijn en voeren ook zelf fietscontroles uit. De gemeente is blij met de fietsverlichtingsactie, omdat zichtbaarheid in het verkeer van groot belang is om de verkeersveiligheid te verhogen.

Alle brugklassen, 6 stuks met in totaal 150 leerlingen, worden ieder steeds 1 lesuur vrijgemaakt om de fiets check te laten doen. De check wordt uitgevoerd door leerlingen uit de bovenbouw van praktijkschool De Baander, die als keuzevak fietsmonteur volgen. Terplekke worden de fietsen aan de hand van de Veilig Verkeer Nederland Fietscontrole op een aantal belangrijke onderdelen beoordeeld. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar zaken als de rem, verlichting en het stuur. Kleine reparaties worden ter plekke uitgevoerd en voor hetgeen niet aan toe wordt gekomen kunnen de leerlingen hun fiets langsbrengen bij praktijkschool de Baander aan de Zangvogelweg 152 om hem tegen kostprijs te laten repareren. Als de fiets goed is dan krijgt de leerling een ,,deze fiets is OK' sticker op zijn fiets Alle leerlingen krijgen een Veilig Verkeer Nederland pen, een folder over fietsverlichting en een licht weerkaatsende slap wrap die je om je arm kunt doen om beter zichtbaar te zijn in het verkeer.

Na de fietscontrole krijgen de leerlingen nog een kort filmpje te zien over het grote verschil in zichtbaarheid met en zonder fietsverlichting en met zware kleding of gekleurde en reflecterende kleding.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie