Indisch neushoorntje heet Sunanda

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Indische neushoorntje dat 19 november is geboren heeft donderdag 15 december de naam Sunanda gekregen. De naam komt uit het Sanskrit en betekent 'kind van de zon'. De naam is bedacht door de Openbare Daltonschool De Gondelier uit Amersfoort. De winnende klas heeft vandaag samen met burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort de naam onthuld.

Het DierenPark heeft na de geboorte een neushoorn lespakket verstuurd aan scholen in de omgeving van Amersfoort. Het was tevens online te downloaden. In dit lespakket zat ook de namenwedstrijd. Het park heeft vele inzendingen mogen ontvangen. Het was dan ook een flinke klus voor de dierverzorgers om hier een geschikte naam uit te kiezen.

Hoofd dierverzorger Bas Aalders: ,,De geboorte van dit neushoorntje is zo bijzonder en uniek dat de betekenis van de naam Sunanda helemaal aansluit bij deze speciale gebeurtenis. Daarnaast wilden we graag een naam die de Indische oorsprong van het diersoort terug liet komen."

Sunanda en Saar

Op dit moment verblijven moeder en jong nog in het binnenverblijf. Het gaat heel goed met Sunanda en Saar. Het jong drinkt goed, groeit en begint steeds meer te ontdekken. Per dag wordt er gekeken of er kraamvisite mogelijk is voor de gasten. Het DierenPark hoopt dat het tweetal in de kerstvakantie buiten te zien is. Gasten worden hierover geïnformeerd via www.babyneushoorn.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie