Publieksprijs voor Ogri Ai

15 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tijdens de finale van De Grote Prijs van Nederland afgelopen zaterdag, heeft rapper Ogri Ai de Amersfoortse eer hoog gehouden. Ogri Ai opende de avond vol energie en ritme en sloot de avond af met het winnen van de publieksprijs. In totaal deden er 6 artiesten mee in de finale van de categorie Hiphop. Artieste Zanillya ging er met de hoofdprijs vandoor.

De Grote Prijs van Nederland is de langstlopende en de grootste muziek competitie van Nederland. Zaterdag 10 december stond Michael Sahadat, beter bekend als Ogri Ai, in de finale van deze competitie. Samen met zijn producer Jaystar (Joeri Kolsteren) en back up mc Jesse van Beukering, heeft hij het publiek in poptempel Paradiso in Amsterdam weten te overtuigen. 23% van alle stemmen ging naar de Amersfoorters. Daarmee hadden zij de meeste publieksstemmen van de zes finalisten.

Ogri Ai, huurder van woningcorporatie Alliantie woont in de Amersfoort Vernieuwt wijk Liendert en rapt over zijn leven. Met het nummer 'Buitenaardse Hash' heeft hij zijn finaleplek bij de Grote Prijs van Nederland weten te bemachtigen. De Grote Prijs van Nederland is al meer dan 25 jaar dé kans voor talentvolle artiesten die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière.

Dankzij sponsoring van de Alliantie regio Amersfoort, konden 160 Amersfoortse jongeren hun stadsgenoot steunen tijdens de finale in Paradiso Amsterdam. Ogri Ai is voor velen van hen een voorbeeld. Hij zet zich namelijk in voor jongeren in zijn omgeving, om ook hen een stap verder te helpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie