Verplaatsing urilift van Groenmarkt naar Windsteeg in januari

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - In de tweede helft van januari 2012 verhuist de urilift van de Groenmarkt naar de Windsteeg. Daarmee geeft het college uitvoering aan het eerdere besluit om de urilift te verplaatsen naar bij voorkeur de Windsteeg.

Op 22 november is de omgevingsvergunning voor de nieuwe locatie voor de urilift onherroepelijk geworden. Het kerkbestuur van de Joriskerk heeft als eigenaar toestemming gegeven om op hun grond een urilift te plaatsen. Nadat eerder was besloten tot verplaatsing van deze urilift gaf de raad op 10 mei aan een voorkeur te hebben voor de locatie in de Windsteeg. Deze plek kwam bij eerdere onderzoeken nog niet in aanmerking vanwege de grote rolcontainers die daar staan opgesteld. Begin 2011 werd duidelijk dat de containers met de komst van ondergrondse afvalinzameling overbodig zijn. Dat maakt dat de Windsteeg een goed alternatief vormt voor de urilift op de Groenmarkt.

De grond is van de kerk en gebruik voor plaatsing van een urilift vroeg toestemming van het kerkbestuur van de Joriskerk. Deze is na goed overleg gegeven zodat niets meer in de weg staat om de verhuizing uit te voeren. De plek waar de containers stonden, is vrij en inmiddels heeft ook archeologisch onderzoek plaatsgevonden. Naar verwachting worden in week 2 en 3 ondergrondse werkzaamheden verricht, zoals het verplaatsen van leidingen. De urilift zelf wordt in de tweede helft van januari daadwerkelijk verplaatst en in gebruik genomen. Vorst kan overigens aanpassing van deze planning vragen.

Wethouder Tigelaar (Stedelijk Beheer) is tevreden met de gekozen oplossing: ,,Ik ben blij dat we in goed overleg met het kerkbestuur de urilift inderdaad op de door de raad aangegeven voorkeurslocatie kunnen plaatsen''.

Op de nieuwe locatie zal de urilift het gehele jaar door op vrijdag en zaterdag om 22.00 uur 's avonds omhoog worden gezet, en om sluitingstijd weer naar beneden worden gelaten. De bediening van de lift wordt - net als op het Lieve Vrouwekerkhof en de Hof - door een ondernemer verzorgd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie