Ik droom van een witte Kerst

21 december 2011 om 00:00 Nieuws

Vandaag is er geen ruimte om het te hebben over de verkiezing ‘Machtigste Amersfoorter’ in de fraaie ambiance van Houtrust in Hooglanderveen. Winnaar Edward ‘Gouden Parel 2011’ Dijxhoorn (proficiat) mocht deze titel, met een knipoog, in ontvangst nemen.

Society journaliste Marjan van Grimbergen was weer populair bij de gasten want in haar column ‘Bubbels’ staan is voor menigeen toch wel een mooi profileermomentje. Ondergetekende ging met een zak aardappelen onder zijn arm naar huis. Ik ga het hier ook niet hebben over zeven dames die dolenthousiast een workshop kerststukjes maken hebben gevolgd. De mooiste verhalen en aangedikte anekdotes vlogen over de tafel en de giechelende meiden kwamen laat in de avond met de wonderlijkste creaties thuis.

Het kerststuk van mevrouw De Keijzer was zo groot dat de hele tafel moest worden ontruimd en er zelfs geen plek meer was om fatsoenlijk de krant te lezen. Ik heb maar een bijzettafeltje van de zolder gehaald zodat ik mijn glaasje bier en tijdschriften kwijt kon. Ga het ook niet hebben over het dansfestijn ‘Soul Heaven’ in Zandfoort aan de Eem want dat was net als vorig jaar een daverend succes. Deze soulveteraan liep binnen en zag dat de soul ‘still alive’ was, maar moest naar Amuse 5, een voorproefje van de volgend jaar te houden GRID fotomanifestatie die in een tiental locaties in Amersfoort te zien zal zijn.In historisch optrekje ‘Het Gasthuys’ aan de Muurhuizen waren in de kelder, sorry souterrain, foto’s tentoongesteld uit het fotoboek ‘Met Het Oog op Amersfoort’.

Gastheer Wim van Rooijen, ook betrokken bij Amersfoort Creatieve Stad, schonk koude! rode wijn en de blonde engel die bij Peter van Breugel hoorde zorgde dat mijn glaasje wit steeds gevuld bleef. Maar daar ga ik het niet over hebben. Er is ook geen plaats voor een stukkie over de eindejaarsborrel van Ondernemersvereniging Aan de Eem, ook in Zandfoort aan de Eem. Na afloop bokbiertje en stamppotbuffet met botermalse speklapjes. Er is tot slot nog wel een plekje voor een aankondiging.

De deskundige jury die vorig jaar de kerstverlichting in het Soesterkwartier heeft beoordeeld komt weer bij elkaar en gaat de wijk in.Jozef (Joop de Keijzer), Maria (Mirjam Barendregt), de drie wijzen Caspar (Ben Stoelinga), Melchior (Jeroen Osendarp), Balthasar (René van ‘t Hooft) en herderinnetje Joke Sickmann gaan tussen Kerst en Oud en Nieuw op pad. De uitslag gaan we bekendmaken in de Wagenwerkplaats tijdens Winterkwartier.

Lieve lezers, vanaf deze pagina wens ik u allen vrolijke smaakvolle Kerstdagen met vredig samenzijn, in harmonie met schoonfamilie, vrienden en dierbaren. Wees voorzichtig met de drankjes, denk om uw bloeddruk en cholesterol en gaat u nog de weg op, zorg voor een Bob. Erger je niet aan die paar Kersthits die ze eindeloos tot vervelens toe laten horen en blaas alle kaarsjes uit voordat je gaat slapen.

Het gaat nog best goed in Amersfoort want toen ik mijn gewonnen Grolsch dinerbon bij de vermelde restaurants wilde verzilveren, bleken ze beide Kerstdagen volgeboekt. Volgende week in dit prachtblad de laatste column van/in 2011. Als ik tenminste fut heb om achter de computer te kruipen!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie