Kerstactie De Lieve Vrouw

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Op Tweede Kerstdag programmeert filmtheater De Lieve Vrouw enkele premièrefilms. Pashouders kunnen die bezoeken voor € 5,00 per filmkaartje.

One Life - regisseur Michael Gunton & Martha Holmes

13.00 uur

Een indrukwekkende ode aan het natuurlijke leven op onze planeet aarde. Deze documentaire van het BBC Life-team toont, met nooit eerder vertoonde beelden, het sensationele resultaat van jarenlang geduldig filmen.

Les Bien-Aimés - regisseur Christophe Honoré

13.15 uur

Romanesk familiedrama dat zich afspeelt in Parijs, jaren zestig en Londen anno nu. Madeleine (Catherine Deneuve) en dochter Vera (Ludivine Sagnier) vullen hun leven vol met mannen die ze liefhebben en weer kwijtraken. Eerst volgen we Madeleine, die zwanger wordt van een Tsjechische dokter. Later volgen we Vera en haar onbeantwoorde liefde voor een Londense man.

Carnage - regisseur Roman Polanski

13.30 uur

Zwartgallige komedie van Polanski ('The Pianist' en 'Rosemary's baby') waarin de ouders van twee ruziënde pubers samenkomen om het één en ander op een volwassen manier te bespreken. Waar de twee jongens besluiten hun ruzie op een nette volwassen manier uit te praten, blijken hun ouders hier veel minder toe bereid. Met o.a. Kate Winslet en Christoph Waltz!

Knoester en Berkelientje - regisseur Martin Lund

14.45 uur

Een nieuw avontuur van de grappige junior en zijn vriendje Knoester, de pratende tak. Wanneer Junior's moeder na een fietsongeluk in het ziekenhuis belandt, gaat de kleine speurder samen met vriendinnetje Tiny en haar twijgje Berkelientje op zoek naar de dader.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy - regisseur Tomas Alfredson

15.15 uur

Meesterlijke spionagethriller die weer tot leven komt, over de gepensioneerde geheim agent George Smiley (Oldman). Tijdens de Koude Oorlog in het Londen van de jaren '70 wordt George teruggeroepen door MI6 om een oud-collega op te sporen die een Russische spion blijkt te zijn. Met louter juichende recensies ontvangen tijdens de première op het filmfestival van Venetië.

The Artist - Michel Hazanavicius

15.45 uur

Deze zwijgende zwart-wit komedie is een hommage aan de stomme film en gaat over de filmster George Valentin. Hij ziet zijn carrière in elkaar storten als in Hollywood plotseling films met geluid kunnen worden gemaakt. De Nederlandse pers spreekt over een: stille favoriet voor de Oscars, een magisch, hartverwarmend en klein meesterwerk!

De geweldige beer - E.T. Jacobsen

16.15 uur

Animatiefilm over twee kinderen die een machtig avontuur beleven in een verboden bos vol mythische wezens.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie