Brandweer controleert extra in zorginstellingen

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In de komende periode voert de brandweer in Amersfoort en de regio Eemland extra brandveiligheidscontroles in zorginstellingen uit. De brandweer doet dit omdat veel instellingen na het sinterklaasfeest hun pand versieren voor de feestdagen. Het is belangrijk dat dit op een brandveilige manier gebeurt.

Tijdens de controles let de brandweer vooral op de hoeveelheid versiering, hoe deze bevestigd is en of de versiering niet te laag hangt. Daarnaast letten de inspecteurs op het vrijhouden van vluchtwegen.

De controles worden behalve in Amersfoort uitgevoerd in de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes, Soest, Leusden en Woudenberg.

De medewerkers van de brandweer komen onaangekondigd bij de zorginstellingen langs. De inspecteurs krijgen zo een realistisch beeld van de situatie en kunnen daardoor gerichter adviseren.

Alle zorginstellingen in de regio ontvangen voorafgaand aan de extra controles een folder met informatie. In de folder staan adviezen hoe het pand op een brandveilige manier versierd kan worden. Op www.brandveiligefeestdagen.nl is ook informatie te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie