Onverwachte nederlaag AVV Keistad H1

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De heren van AVV Keistad leden een onverwachte nederlaag tegen het Eindhovense Hajraa. De focus lag bij de bekerwedstrijd van zaterdag tegen de nummer 1 van Nederland: Langhenkel Volley uit Doetinchem en niet bij de opponent van afgelopen zaterdag. Hajraa profiteerde hier dankbaar van en nam vier punten mee naar huis.

Ondanks waarschuwingen vooraf startte Keistad te slap aan deze wedstrijd en met enkele blessures (Marwin Hogeterp: schouder en Yannick Haacke: enkel) waren de wisselmogelijkheden erg beperkt. Lange tijd ging de strijd in het eerste bedrijf gelijk op, 7-7, 16-15, 18-19 en met 23-25 was de eerste set voor de bezoekers.

De tweede set was voor de thuisploeg, die na een snel opgelopen achterstand, 1-4, langszij krabbelde en bij 20-16 een definitief gaatje geslagen leek te hebben. Hajraa kwam toch nog terug tot 20-19, maar Keistad kon weer enkele punten bijschrijven dankzij Thijs Besseling, de enige aan Keistads kant die een ruime voldoende haalde in deze wedstrijd, werd het 23-19 en met 25-22 was de stand weer in evenwicht.

Toch bleef de thuisploeg veel fouten maken en speelde onrustig. De blokkering functioneerde matig, de aanvallers kwamen niet lekker door en de passing werd ook al minder en Hajraa wist na 23-25 en 22-25 dankbaar te profiteren.

Zaterdag de happening in de 1/8 finale om de nationale beker: AVV Keistad - Langhenkel Volley / Orion. Aanvang: 19.30 uur. Sporthal Midland.