Groenendijk

14 december 2011 om 00:00 Ondernemend

KATTENBROEK - Volgens Bakkende Bakker Evert Groenendijk heeft de tafel zijn winkel in Emiclaer een hele andere uitstraling gegeven. ,,Het lijkt net of de winkel, iedereen een warm welkom toeroept”, zegt hij tevreden. En niet alleen de klanten merken het, de medewerkers vinden het ook een topwinkel.. De sfeer is veel opener geworden, mensen komen gemakkelijker binnenlopen en dat is voor het grootste deel te danken aan de stamtafel. Een heerlijke plek voor een krantje en kopje koffie. Er zit dan ook constant iemand. We hebben er een goed koffieapparaat neergezet en de koffie is gratis, alleen het taartje wat je erbij wilt eten, moet je wel afrekenen.” Groenendijk is niet alleen tevreden over de uitstraling van zijn eigen winkel, hij roemt ook ‘zijn’ stukje Emiclaer. ,,De plaza is helemaal top, er is kleur, warmte, gezelligheid en de ondernemers hebben schik in hun vak, dat merken de klanten ook, er heerst hier gewoon een enorm goede sfeer.”

Helemaal nieuw, is het interieur van de Bakkende Bakker in winkelcentrum Emiclaer. De oude en ongebruikte bakkerij achterin het pand is bij de winkel getrokken waardoor de winkel veel ruimer is geworden. Bovendien is het nu gezellig toeven bij de Bakkende Bakker want midden in de winkel staat een grote stamtafel, waar iedereen kan genieten van een goed kopje koffie met een lekker taartje.

Brood en banket is wat ze bakken bij de Bakkende Bakkers ,,We bakken alles zelf en dat doen we iedere nacht opnieuw, en alles grotendeels nog volgens de oude recepten van mijn vader,” vertelt Groenendijk. ,,Dat ambachtelijke product is de kracht van de Bakkende Bakkers. Het heeft meer smaak, meer geur dan brood uit de fabriek. Wij bakken met liefde, als ik een taart bak dan doe ik mijn uiterste best, want ik ben bezig met iemand anders z’n feestje. Daarom vragen we ook altijd door wanneer iemand een taart besteld. Bij het bedenken en maken van een taart, weten we graag het verhaal erachter.”

Hoewel steeds donkerder brood de trend is, blijven volkoren, bruin en wit de meest verkochte soorten. ,,Een brood bedenken is niet zo moeilijk,”stelt Groenendijk.,,Lastiger is het om het vast in het assortiment te krijgen. Nieuwe broodsoorten moeten ook wel iets toevoegen, wil de consument ze vaker dan een enkele keer kopen. Bij ons zijn dat het door ons bedachte Amersfoortse Keienbrood en het Euterpebrood, een andere goedlopende nieuweling is het speltbrood. Dit brood past prima in de slow food beweging van nu.”

Bakkende Bakkers Groenendijk

Emiclaerhof 240

3823 ET Amersfoort

033 455 32 38

www.bakkendebakkers.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie