De Observant, House of Jazz

14 december 2011 om 00:00 Nieuws

ANERSFOORT - De stichting Amersfoort Jazz heeft De Observant een bijzondere titel gegeven: House of Jazz.

,,Stadscafé De Observant is al vier jaar lang het epicentrum van de jazz in Amersfoort”, licht secretaris Gerard Chel toe. In het Stadscafé aan het Stadhuisplein worden om de week op maandagavond jazzconcerten georganiseerd. ,,Daar spelen dan de beste jazzartiesten van Nederland. In feite vormen de tweewekelijkse concerten (van september tot en met mei) een aanloop naar het jaarlijkse Jazz Festival.’’ De volgende editie vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 13 mei.

Eigenaar Walrick Halewijn van De Observant (café, zalenverhuur en expositieruimte) is blij verrast met de titel ´House of jazz. ,,Dit is vreselijk leuk. Ik werk ook graag mee aan de activiteiten van Amersfoort Jazz. Toen ik destijds benaderd werd voor de concerten heb ik ook direct gezegd dat ze mijn ´huis´ konden gebruiken.” Hij zal De Observant ook nadrukkelijk met de titel kronen. ,,Ik plak de titel op de gevel”, zegt hij spontaan. ,,Althans’’ , nuanceert hij, ,op het informatiebord bij de ingang, want dit is een oud kloostergebouw.” Halewijn benadrukt wel dat De Observant veel meer is dan het ‘House of Jazz’. ,,Het staat niet gelijk aan De Observant, het is hiervan een onderdeel.’’

Het volgende jazzconcert in het Stadscafé van De Observant vindt plaats op woensdag 21 december. Dat treedt Philip Paar op, bekend van onder veel meer het Metropole orkest, the Skymasters en de Swingmates. De aanvangstijd is 20.30 uur en de toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie