Anúna in De Flint

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ireland's National Choir Anúna is 6 januari te zien theater De Flint met het programma 'Wintersongs'. Sinds 2006 bezoekt het populaire koor jaarlijks ons land. Componist, koorleider en tenor Michael McGlynn heeft een magische, spirituele klankwereld gecreëerd die wereldwijd zorgt voor enthousiaste reacties van pers en publiek. Van Japan tot Zweden en van Nederland tot China.

Subtiel en krachtig als engelenzang. Glashelder, ragfijn, harmonieus en sfeervol. Het koor put uit rijke bronnen. De muziek is geïnspireerd door oude Keltische liederen,middeleeuwse volksliedjes en religieuze zang, maar wordt nergens zwaar op de hand. Humor en tederheid, diepgang en vrolijkheid wisselen elkaar af. In een opgewekte, ontspannen sfeer en met een oogstrelende presentatie wisselt het koor moeiteloos van Engels naar Iers, Latijn en Oud-Spaans, van de middeleeuwen naar nu.

In de jaren negentig maakte Anúna deel uit van de legendarische productie Riverdance. De muziek is echter geen Riverdance. Het is muziek die volkomen op zichzelf staat. Een unieke sound. Anúna verzorgde optredens met Barry Manilow, Sinéad O'Connor en Elvis Costello en mag U2 voorman Bono tot hun fans rekenen. Anúna verleende haar medewerking aan drie albums die een Grammy Award hebben gewonnen.

Theater de Flint, 033-4 229229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie