Vijf regiokampioenen voor GymXL Amersfoort/Vita2000 turnopleiding

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Voor de jongens van de gecombineerde herenopleiding GymXL/Vita2000 was op zaterdag 3 december de start van het wedstrijdseizoen. Naast de strijd om het regiokampioenschap stond ook plaatsing voor de districtfinale op het spel. Deze zal plaatsvinden op 21 januari 2012 in Utrecht. In totaal kwamen zeven jongens in actie en voor al deze jongens was het een thuiswedstrijd aangezien de wedstrijd werd gehouden in de permanent ingerichte turnhal van GymXL Amersfoort.

In wedstrijd 1 kwamen Tim Zinnemers, Tijn Dieters en Milan Buitink op de wedstrijdvloer. Milan turnt dit seizoen 2 niveaus hoger dan vorig seizoen. Deze pupil, uitkomend in de 3e divisie, mocht uiteindelijk het podium op om een bronzen medaille op te halen. Tijn liet duidelijk zien dat hij volop bezig is zijn talent te ontwikkelen binnen de trainingen. Met zuiver turnen liet hij de concurrentie ver achter zich. Met 107.10 punten werd deze benjamin regiokampioen in de talentendivisie.

Tim Zinnemers mocht zich na een prima wedstrijd waarin hij op sommige onderdelen optimaal presteerde ook laten kronen tot regiokampioen. Een prachtige vloeroefening werd beloond met een superscore van maar liefst 19.25 punten. Het totaal voor deze instapper, uitkomende op het hoogste niveau de zogenaamde talentendivisie, kwam uit op 109.60 punten.

Tobias Prager, Gyman Reeb, Bart Fokker en Jeffrey Bon mochten in de wedstrijd 2 de strijd aangaan om het regiokampioenschap. Gyman, uitkomend bij de pupillen 2e divisie liet een prima wedstrijd zien. Met technisch goed verzorgd turnen mocht ook deze talentvolle turner uit de GymXL opleiding de hoogste trede van het podium beklimmen om zijn gouden medaille op te halen. Tobias, afgelopen NK nog de nummer twee van Nederland in de 2e divisie, heeft dit seizoen de stap naar de 1e divisie gemaakt. Hij liet deze wedstrijd zien dat hij deze stap prima aan kan. Met een totaalscore van 101.25 punten wist ook Tobias regiokampioen te worden. Voor Bart Fokker betekende deze wedstrijd zijn start in de keuzeoefenstof. Bart liet zien klaar te zijn voor deze overstap ook al is hij er eigenlijk nog een jaar te jong voor. Met een stabiele wedstrijd en een puntentotaal van 67.60 punten liet hij zijn tegenstanders ver achter zich. Bart mag zich ook dit jaar dan weer regiokampioen noemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie