Bombastische avond voor Humana

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

BERGKWARTIER - Deelnemers van klas DF4HT4A van de opleiding Horecaondernemer/manager van de Hotelschool Amersfoort organiseerden op woensdag 30 november een geslaagd 'sitting-diner' in Leerhotel Het Klooster voor Humana. Onder het motto 'trek het je aan' hebben de deelnemers deze avond € 2.250,00 ingezameld voor een praktijkschool in Malawi (Zuid Afrika).

Voor de deelnemers van de klas is dit hun afstudeeropdracht aan de Hotelschool. De klas heeft gezamenlijk besloten om de praktijkschool in Malawi te steunen, opdat zij op deze wijze een kans krijgt in de maatschappij mee te doen.

De 'grand opening' van de avond werd verzorgd door BoomBasTic, die met ongeveer 20 percussionisten in een donkere feestzaal een geweldige openingsact opvoerde. Tijdens het diner klonk de muziek van Res-Q, een middle-of-the-road-band, die de gasten aan het dansen bracht. Aan het einde van de avond werd het sponsorbedrag, in de vorm van cheque, symbolisch overhandigd aan de heer Lex Kortekaas van HUMANA.

Het ingezamelde bedrag bestaat uit de opbrengst van een driegangendiner voor 150 gasten en een loterij waarbij uiteenlopende prijzen gewonnen konden worden. Deze waren ter beschikking gesteld door plaatselijke, regionale en zelfs landelijke sponsoren. Daarnaast hadden de meeste genodigden oude kleren meegenomen, die door HUMANA weer kunnen worden verkocht. Op die manier kan het opgehaalde bedrag nog veel verder oplopen.

Alle deelnemers van klas DF4HT4A kijken vermoeid, maar ook voldaan terug op een goed georganiseerde avond met tevreden gasten.

Humana

Humana is een ontwikkelingsorganisatie en één van de grootste kledinginzamelaars van Nederland. Met de opbrengst die gegenereerd zal worden uit de verkoop van de ingezamelde kleding en donaties, steunt Humana duurzame ontwikkelingsprojecten in derdewereldlanden. In Malawi is een groot tekort aan goed opgeleide vakmensen. Door de vakopleidingen uit te breiden krijgen meer jongeren een kans om een vak écht te leren en vervolgens voor zichzelf te beginnen of voor een bedrijf als vakman te gaan werken. Op die manier zorgen ze voor hun eigen inkomen en indirect helpen ze mee aan het laten groeien van de economie van Malawi.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie