Klassiek kamermuziekconcert verpleeghuis De Lichtenberg

7 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In Verpleeghuis De Lichtenberg aan de Utrechtseweg 293 wordt op zaterdag 17 december om 15.00 uur een klassiek kamermuziekconcert gehouden, dat in nauwe samenwerking met Stichting Muziek In Huis wordt georganiseerd.

Het ensemble Beeldend Barok, met Mimi Mitchell - barokviool, Christina Edelen - klavecimbel, zal een gevarieerd klassiek programma brengen met volksmuziek en klassieke muziek van  componisten als Couperin, Sweelinck en Händel. Het programma duurt 2 maal 30 minuten. De entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. De zaal gaat open om 14.30 uur. Verpleeghuis De Lichtenberg is ook te bereiken met openbaar vervoer buslijn 52 en 56 vanaf station Amersfoort.

Over de musici

Christina Edelen en Mimi Mitchell zijn twee Amerikaanse oude muziek specialisten, die elkaar in Nederland hebben ontmoet. Christina Edelen speelt naast klavecimbel ook concerten op orgel, clavichord, fortepiano en de moderne piano, als solist en kamermusicus. Mimi Mitchell speelt als violiste met diverse vooraanstaande oude muziekensembles in Nederland, België, Engeland en de Verenigde Staten. Christina en Mimi hebben een duo gevormd en treden in Europa en hun geboorteland Amerika op. Christina en Mimi maken een keuze uit het immense repertoire uit de barokke en klassieke perioden, van bekende werken van Bach en Mozart tot onbekende juwelen. De musici spelen op bijzondere instrumenten uit de tijd van de muziek zelf.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie