Tijdelijke oplossing voor scootmobielen Puntenburg

6 december 2011 om 00:00 Nieuws

SOESTERKWARTIER - De maatregel dat scootmobielen in woonzorgcentrum Puntenburg vanaf 1 december in de eigen woning geparkeerd moesten worden, is van de baan. De Alliantie heeft met de brandweer overeenstemming bereikt over een tijdelijke oplossing.

In opdracht van de brandweer had de Alliantie de bewoners geïnformeerd over maatregelen in het kader van de brandveiligheid van het woongebouw. Zowel op bewonersavonden als per brief. Om vluchtwegen vrij te houden en woningen bereikbaar, moesten obstakels uit de gangen en trappenhuizen verwijderd worden. Ook mochten bewoners vanaf 1 december 2011 geen scootmobielen meer in de gangen plaatsen. Het voorstel om de scootmobielen voortaan in de eigen woning te parkeren, leidde tot verontruste reacties bij bewoners.

Op 5 december heeft spoedoverleg plaatsgevonden met de brandweer. Daarbij heeft de brandweer ingestemd met een aantal afspraken als tijdelijke oplossing. Een daarvan is dat scootmobielen niet meer 's nachts opgeladen mogen worden. Dit voorstel is door de bewoners zelf aangedragen. Alle bewoners hebben een brief ontvangen over de veiligheidsafspraken.

In het eerste halfjaar van 2012 gaat de Alliantie een aantal bouwkundige aanpassingen uitvoeren om de centrale stalling voor scootmobielen brandveilig te maken. Totdat deze gereed zijn, is de brandweer bereid toe te staan dat scootmobielen op daarvoor aangewezen plaatsen staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie