Ogri Ai in finale De Grote Prijs van Nederland

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse rapper Ogri Ai staat zaterdag in de finale van De Grote Prijs van Nederland, de grootste en langstlopende muziekcompetitie van Nederland. Op 10 december bewijst hij zichzelf in Paradiso met vijf andere finalisten in de categorie hiphop. De Alliantie sponsort Ogri Ai, omdat hij zich inzet voor de jongeren in zijn omgeving om ook hen een stap verder te helpen.

Ogri Ai woont in de Amersfoort Vernieuwt wijk Liendert. Hij is een jong talent van Stichting FutureOfFame en rapt over zijn leven. Met onder andere het nummer 'Buitenaardse Hash' heeft hij zijn finaleplek bij de Grote Prijs van Nederland weten te bemachtigen. Op 10 december geeft hij tijdens de finale in Paradiso een show van 20 minuten om de jury te overtuigen van zijn talent.

De Grote Prijs van Nederland is al meer dan 25 jaar dé kans voor talentvolle artiesten die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. In het verleden zijn succesvolle finalisten uitgegroeid tot bekende en zelfs beroemde artiesten. Junkie XL, Brainpower, Lange Frans, Pete Philly, Yes-R en Dio zijn enkele voorbeelden hiervan. De prijs in de categorie hiphop bevat een assortiment aan voorzieningen die een startende artiest goed kan gebruiken.

Ogri Ai is een van de talenten die Stichting FutureOfFame stimuleert. De stichting zorgt ervoor dat jongeren resultaatgericht verbonden worden met het bedrijfsleven, overheid, instellingen en het onderwijs. Ogri Ai is populair onder Amersfoortse jongeren en zijn populariteit blijft groeien. Veel van zijn stadsgenoten steunen hem, mede omdat hij in interviews en in zijn liedjes zijn stad vertegenwoordigt. In de finale wordt hij gesteund door 160 Amersfoortse jongeren. Hij fungeert nu al als een rolmodel voor jongeren die minder kans krijgen geboden. Met zulke mensen komt een wijk verder!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie