Waterlijn: ruim 52.000 bezoekers

5 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Ondanks de tegenvallende zomer met relatief weinig zonuren heeft Waterlijn Amersfoort dit jaar ruim 52.000 bezoekers getrokken. Dit zijn er circa 3.000 meer dan het jaar daarvoor.

Vrijwilliger Bob Ramak, schipper/verteller en algemeen coördinator bij Waterlijn, vindt deze stijging niet opvallend. Hij heeft de bezoekersresultaten van de afgelopen jaren naast de lijstjes van het KNMI gelegd en daaruit geconcludeerd dat Waterlijn er juist baat bij heeft wanneer het geen 30 graden is in de zomer. Dan is de stad een stuk aantrekkelijker. Valt het succes van Waterlijn dan alleen aan de weersomstandigheden toe te schrijven? ,,Nee'', zegt Ramak ,,we hebben samenwerkingen met restaurants in de historische binnenstad zoals de Monnikendam. Daarnaast werken we nauw samen met partijen als VVV Amersfoort, XL Adventures en Ontdekjestad.nl waar ook veel boekingen vandaan komen.'' Deze partnersamenwerkingen in combinatie met de WaterlijnWinkel in de, volgens Ramak, leukste straat van Amersfoort (Krommestraat red.) maken het voor Waterlijn niet noodzakelijk om naast de eigen website en jaarlijkse flyer extra promotionele activiteiten te doen. Veel nuttiger vindt hij het om samen met andere partijen om de tafel te gaan zitten en Amersfoort collectief als historische stad met vele (toeristische) mogelijkheden in de markt te zetten. ,,Als je dat weet te realiseren komen die toeristen vanzelf wel, en profiteer je er uiteindelijk allemaal van'' aldus Ramak.

Vijftigplussers actief houden in de samenleving en het op de kaart zetten van Amersfoort. Met die gedachte begon Han Gerlings in 1996 Waterlijn. Met wat subsidie, één boot en 30 vrijwilligers werden er 19.000 bezoekers rondgevaren. Na het derde jaar stonden zij op eigen benen en gaat men in 2012 alweer het zeventiende jaar in. Inmiddels gegroeid naar zeven boten en liefst 90 vrijwilligers faciliteren zij in de periode 3 april t/m 31 oktober weer 'Amersfoort vanaf 't water' via verschillende routes. Door in de maanden juli en augustus ook tijdens koopavonden te varen geven zij gehoor aan een signaal uit de markt. Het blijkt dat de toeristen op campings uit de omgeving dan veelal de historische binnenstad van Amersfoort aandoen.

Meer informatie over De Waterlijn op www.amersfoort-rondvaarten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie