Nieuwland nadert topploegen

7 december 2011 om 00:00 Sport

UTRECHT - Nieuwland heeft na de zesde competitiewinst de topploegen in de tweede klasse B in het vizier gekregen. Dat had niemand verwacht na de wisselvallige seizoensstart van de Amersfoorters. Hercules kon zaterdag de opmars van Nieuwland niet tegenhouden. Met 2-3 won de formatie van de Spakenburgse trainer Henk van Zoeren het duel in Utrecht.

Nieuwland beleefde op vreemde bodem een droomstart. Binnen vijf minuten hadden de bezoekers al een 0-2 voorsprong genomen. Met een diagonaal schot opende Wessel Schmidt al na een minuut de score, vier minuten later gevolgd door een doelpunt van zijn ploeggenoot Johan Gelderblom. Daarna verzuimde Dennis Schoonderbeek de score op te voeren. Nog voor rust zag Hercules kans de achterstand te verkleinen. De eerste kans voor de thuisclub was meteen raak: 1-2.

Een kwartier na de pauze kwam Nieuwland tegenover tien man te staan na een directe rode kaart voor een speler van Hercules. De gasten profiteerden daar snel van. Virginio Damo stond amper een minuut in het veld toen hij van zijn ploeggenoot Jelte Bakker de kans kreeg om te scoren. De invaller faalde niet in de afwerking: 1-3.

Niet lang daarna bracht Hercules het verschil weer op één doelpunt en steeg de spanning. Nieuwland wist de minimale voorsprong (2-3) echter over de streep te trekken.