Marga van Knapen

7 december 2011 om 00:00 Ondernemend

Van Knapen heeft naar eigen zeggen voordeel van haar vrouw-zijn en haar klanten beamen dat. Van Knapen: ,,Vrouwen kunnen vaak beter luisteren, ze hebben meer oog voor details en meer geduld en daarmee scoren ze goed. Allemaal eigenschappen die klanten enorm waarderen en veel van hen komen naar ons, juist omdat we een vrouwenkantoor zijn en dat zeggen ze dan ook.”

AMERSFOORT - Het is geen geheim dat de huizenmarkt behoorlijk op slot zit. Toch is makelaar Marga van Knapen van het gelijknamige NVM-makelaarskantoor aan de Stadsring niet somber. ,,Ik zeg altijd: ‘het druppelt door’”, verklaart ze. ,,De woningmarkt staat echt niet stil. Er zijn nog steeds verhuisbewegingen. Een andere baan, sterfgevallen, huwelijken, er zijn nog steeds noodzaken om een andere woning te kopen, alleen de spontane verhuizingen, die zijn grotendeels gestopt.”

Het is een echte kopersmarkt en Van Knapen helpt woningzoekers hun woonwens op de best mogelijke manier te vervullen. ,,Iedereen kan zelf een huis zoeken. Kopers kunnen vaak kiezen uit wel dertig huizen”, vertelt ze. ,,De makelaar is er voor de technische zaken, bijvoorbeeld voor de onderhandelingen. In het aankoopproces zijn die erg belangrijk: het kan zo een paar duizend euro schelen. Het is dus wijs om de onderhandelingen aan een vakbekwame makelaar over te laten. Ik ben gewend te onderhandelen en laat me niet snel van de wijs brengen. Andere belangrijke zaken zijn de bouwtechnische keuring en de juridische afwikkeling. Een huis kopen is een van de grote besluiten in je leven, dan is prettig en wel zo veilig wanneer je dat onder begeleiding van een professional doet.”

Er worden nog steeds woningen verkocht. Van Knapen: ,,Een origineel huis of een huis op een mooie plek wordt nog steeds tamelijk snel verkocht. Bij minder bijzondere huizen is het lastiger. Het is belangrijk dat je vanaf de start een attractieve prijs neerzet. Verder moet je huis er aantrekkelijk, ruimtelijk en fris uitzien. Ziet een huis er appetijtelijk uit dan wordt een huis vaak nog altijd binnen een redelijke termijn verkocht.”

Makelaardij Marga van Knapen gaat duidelijk met de tijd mee. ,,We doen veel met sociale media zoals twitter, binnenkort gaat onze nieuwe en hypermoderne website online. Nu al kunnen onze klanten inloggen op onze site en alle informatie over hun te koop staande huis benaderen, hoe vaak is mijn woning bekeken, hoeveel brochures zijn aangevraagd. Communicatie, informatie delen, we blijven constant in gesprek met de klant, ook dat is een van onze sterke punten.”

Marga van Knapen Makelaardij

Stadsring 87, 3811 HP Amersfoort

033-44 50 555

www.margavanknapen.nl

info@margavanknapen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie